Tuomariesittely: Anne ja Harri Huittinen

Anne ja Harri Huittinen saapuvat tuomaroimaan Agiråkin virallisia startteja. Tuomarit kertovat hieman itsestään ja ajatuksistaan agilityyn liittyen!

Asumme Ylöjärvellä kahden lapsemme ( 12v Mitron ja 15v Moonan) kanssa. Koiria on tällä hetkellä laumassa neljä, malit 10v uros Pätkä ja 7,5v narttu Kukkis sekä 6,5 vuotiaat mudisisarukset narttu Niitti ja uros Pärrä. Kotona on lisäksi kaksi maatiaiskissaa. Meillä on aina ollut belgianpaimenkoiria ja mudit ovat olleet harkittu syrjähyppy pienempään paimenkoirarotuun. Ensimmäiset belgit ovat olleet pidempivillaisia ja niillä on harrastettu agilityn lisäksi metsäjälkeä. Tosin huhtikuussa -18 menehtyneellä groenendaeluros Pörjellä Anne harrasti myös suojelua ja erikoisjälkeä. Eläköitynyt Pätkä onkin käyttövalio suojelusta ja Kukkiksella on myös suojelun voittajaluokasta koulutustunnus. Tällä hetkellä kisaavia agilitykoiria on kaksi, medi3 Niitti ja maksi3 Kukkis. Pärrä mitattiin pikkumaksiksi ja sillä on kolmosiin kisaoikeus. Pärrän kanssa on kisattu viimeksi -15 ja aika näyttää jatkuuko agiura. Agilitya olemme molemmat harrastaneet yli 20v. Harri oli perustamassa Agilityliittoa ja oli sen ensimmäinen hallituksen pj, useana vuotena maajoukkueen mukana MM-kisoissa joukkueenjohtajana sekä itse edustamassa Suomea FMBB-kisoissa, pk-puolella olemme edustaneet Suomea Pohjoismaisten palveluskoirien mestaruuuskisoissa metsäjäljellä.

Nykyään koulutamme agilitya SportDogPark-hallissamme viikoittain, Anne päätöikseen ja Harri sen mitä aikaa jää jääkiekolta. Juniorimme pelaa aktiivisesti jääkiekkoa ja Harri on ajautunut valmentamaan hänen joukkuettaan.

Ajatuksemme mitä agility parhaimmillaan on on hyvin samanlaiset vaikkakin rataprofiilimme on erilaiset. Sparraamme toisiamme ja teemme toistemme ratoihin parannusehdotuksia. On hyvä että kotona on oikolukija jolla on samansuuntaiset ajatukset. Mielestämme agilityn pitää olla vauhdikasta yhteistä tekemistä, jossa koiran tekninen osaaminen tulee esille myös kovemmassa vauhdissa. Pyrimme radoillamme haastamaan koirakkoa tuomaan yhteistyössä esille sen, mitä harjoituksissa on treenattu. Mielestämme ykkösissä luokat tulee selvittää hyvällä estetekniikalla ja perusohjauksilla kun taas kolmosissa voi haastaa koirakkoa enemmän vauhdin lisääntyessä niin estetekniikan kuin ohjauksien osalta. Radoillamme pärjää ohjaajat jotka liikkuvat rohkeasti koiran taitoihin luottaen ja joiden koirilla on monipuolinen taitoarsenaali käytössään.

Råkataan yhdessä hienot kisat Joensuun Agiråkeissa!

Anne ja Harri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *